FAP V8: de Mercedes-Benz NG verbeterd!

FAP onbekend/overigToen ik vandaag voor het eerst na mijn vakantie weer een rondje over het terrein bij Kleyn Trucks deed, was ik blij verrast toen ik deze truck zag staan. Mijn vermoeden is dat de meeste mensen zullen denken dat dit een Mercedes-Benz NG is waar de ster af is gevallen. Echter… Dat is het niet! Het bouwjaar is 1998, toen in Wörth al lang en breed de Actros van de band liep. De Joegoslavische fabrikant FAP (Корпорација Фабрика Аутомобила Прибој а.д., oftewel Fabrika automobila Priboj) begon in 1952 met licentiebouw van Saurer trucks. Halverwege de jaren ’70 kon men de Mercedes-Benz NG in licentie gaan bouwen. Dat doet men nu, anno 2019, nog steeds, zelfs met Euro 5 motoren! Wie de IAA van 2012 heeft bezocht, is misschien wel op de stand geweest. De truck die nu bij Kleyn te koop staat is een 2628, door een dikke V8 motor aangedreven op het starre tandemstel. Meer informatie kun je hier vinden. FAP onbekend/overigFAP onbekend/overigFAP onbekend/overigFAP onbekend/overigFAP onbekend/overigFAP onbekend/overigFAP onbekend/overig

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *