[video] 112-dag bij brandweer Gytsjerk


Om te vieren dat ze een nieuwe tankautospuit hebben organiseerde brandweer Gytsjerk op zaterdag 14 september 2019 een 112-dag. Ik had een handjevol brandweerwagens van buurkorpsen, een ambulance en een politie-auto verwacht. Ik had er niet meer naast kunnen zitten. Het was een dag vol demonstraties en tig hulpverleningswagens in alle soorten, maten en leeftijden (waaronder een crashtender, de wadden-helikopter en voor mij als absoluut hoogtepunt de brandweerwagen van het korps uit 1927, ongerestaureerd). De terreinen van de buren van de brandweerkazerne werden ook benut, zodat ik meteen eens een rondje bij Gosliga over het terrein kon lopen. Hun trucks vormden sowieso een mooi decor. Het weiland waar de bezoekers konden parkeren was na een half uur al bomvol, dus over opkomst was ook niet te klagen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *