[review] Brictek SWAT truck: operations center


Brictek is in 2012 opgericht in Canada. Het bedrijf maakt bouwsteentjes, die volledig uitwisselbaar zijn met die van andere bekende merken (omdat ik reviewer ben hoef ik de merknaam Lego gelukkig niet te ontwijken, we weten toch allemaal dat dit het grote voorbeeld is). Het mag dan uitwisselbaar zijn, het is zeker geen kopie van het Deense bouwsteentje. Zo heeft Brictek naast de gebruikelijke basis-stenen een heel aantal volledig eigen steentjes. Daar in gaan ze zo ver, dat ik durf te beweren dat mensen die qua bouwstenen alleen Lego in huis willen, hierbij zeker iets mis lopen. Vooral voor MOC-bouwers kunnen de Brictek stenen een hele mooie aanvulling zijn.

Op de doos staat 6+, dus ik dacht het in een klein uurtje wel in elkaar te hebben. Ik zag echter de vijf sterren moeilijkheidsgraad over het hoofd, bij elkaar opgeteld ben ik er toch wel een middag zoet mee geweest, waar ik bij moet melden dat ik geen hogesnelheidsbouwer ben. Ik geniet van het bouwproces dus neem mijn tijd. De moeilijkheidsgraad komt voor een groot deel doordat ALLE blokjes zwart zijn in deze set. Perfect als je wilt freestylen, maar om de set te bouwen had ik beter niet alle blokjes door elkaar kunnen gooien. Toen ik aan de trailer toe was heb ik dus eerst blokjes gesorteerd, dat hielp al flink.

Aan de ene kant is het een lastige set te bouwen, aan de andere kant geeft hij wel HEEL veel speelplezier. Ik denk dat deze set perfect is voor ouders die samen met hun kind willen bouwen. Onder de twaalf zal het kind de hulp zeker weten te waarderen. De ouders zullen de prijs waarderen: deze set kost €79,99. Nog steeds een flinke duit voor iemand met een kleine portemonnee. Maar als je het vergelijkt met Lego, is het een heel stuk goedkoper. De politiebureau set van Lego kost €99,99, terwijl die ‘slechts’ 894 stenen heeft, tegenover 1076 voor deze set (dus Lego voor ruim 11 cent per steen tegenover Brictek voor 7½ cent per steen). De eerlijkheid gebied me wel te zegen dat de kwaliteit van Lego iets beter is, de pasvorm van de stenen is net wat beter. Waar Lego tegen perfectie aan zit op dat gebied, is dat bij Brictek ook nog steeds een hele ruime voldoende.

Het exemplaar wat ik thuisgestuurd kreeg heeft eerst als demo gediend. Alles was wel weer heel keurig terug gestopt in zakjes, in drie stappen: een set zakjes voor de truck, een set voor de trailer en een set voor de minifugures (inclusief twee honden!).


Duidelijke instructies in een boek waarbij de kwaliteit van zowel het papier als de print dikke prima zijn. En dat terwijl je met een compleet zwart model op dat gebied goed de mist in kunt gaan.

Er zijn nog meer leuke modellen in deze reeks.

Inhoud van de set.

Het is soms even kijken hoe het precies moet, en de bouwvolgorde is niet altijd even logisch, maar als je zelf nadenkt kom je er altijd uit. Wie alleen recente Lego sets gewend is, is het zelf nadenken wellicht verleerd, daar is het in mijn opinie soms TE veel versimpeld.

Geen gestuurde assen. Wat ze in Denemarken in deze schaal overigens ook niet hebben. We veel oog voor detail en technieken van bevestiging die ik nog niet kende.Bijna alles van de truck kan open, inclusief de achterwand. De wapens die daar horen heb ik niet opgehangen, dat is een persoonlijke keuze omdat ik geen liefhebber van geweren en dergelijke ben.

Voor ik aan de trailer begon dus eerst even gesorteerd.

Het instructieboek zit volgens Storm erg lekker.


Schuifdeuren! Met een hele ingenieuze constructie. Echt heel gaaf.

De minifigures.

Klaar!
Ook bij de trailer kan alles open, achter de vele luiken zitten diverse beweegbare wapensystemen weggestopt.

En een vliegtuig(je)!Dit recensie-exemplaar is ter beschikking gesteld door Giftdigger en de Europese importeur van Brictek, waarvoor mijn hartelijke dank. Ik houd dit exemplaar niet zelf, maar stel het op mijn beurt weer ter beschikking aan Truckers Voor Goede Doelen, zodat die dit exemplaar kunnen veilen. Mocht je daar niet op willen wachten (bijvoorbeeld omdat je Sinterklaas of de kerstman bent), je kunt hem ook direct bij Giftdigger bestellen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *