Nieuwe huisstijl en DAF XF voor Knol


Vorige week is de nieuwste aanwinst van verkeersschool Berend Knol afgeleverd. Wie het bedrijf kent zal het niet verrassen dat er wederom voor DAF gekozen is, een XF trekker dit keer. BSF, de Leeuwarder DAF dealer, mocht hem uiteraard afleveren. Wat wél verrassend is, is de nieuwe huisstijl. Los moet ik nog wat wennen aan het nieuwe logo, maar in het geheel met de striping ziet het er op de truck goed uit!

De XF 450 heeft een 10,8 -liter Euro 6 PACCAR MX-11 motor, gekoppeld aan en geautomatiseerde versnellingsbak met 12 versnellingen en handbediening. Deze zeer ruime Super Space Cab cabine is luchtgeveerd , voor optimaal rijcomfort.

In samenspraak met Berend Knol heeft BSF diverse aanpassingen aan de truck gedaan om tot een ideale lestruck te komen. Zo is de spiegel lay-out dubbele bediening en is het motormanagement aangepast van de 4×2 trekker. Met deze aanpassingen is het mogelijk om met een automatische schakelende versnellingsbak ook met de hand te schakelen.

Sinds 1980 kan men bij verkeerschool Berend Knol terecht voor elk rijbewijs en de hierbij behorende chauffeurs beroepsopleidingen. Door jarenlange ervaring bereikt men een hoog slagingspercentage. Het systeem van lesgeven, dit wil zeggen zeer intensief en de cursist gericht, wordt door de meeste deelnemers als zeer plezant ervaren.

Met dank aan Tom Akkerman van Knol voor de foto’s en BSF voor de informatie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *