[video] Het digitaal museum: Peugeot 309 Heuliez Break


De Peugeot 309 was helemaal niet bedoeld als Peugeot. De Britse tak van Chrysler had een opvolger voor de Simca Horizon ontworpen, toen Chrysler haar Europese personenwagen-afdeling aan Peugeot verkocht. Peugeot paste het ontwerp aan, zodat het op het platform van de 205 gebouwd kon worden. Ook de voordeuren stammen van dit legendarische model. De 309 was tussen de 205 en 405 gepositioneerd. Het eerste exemplaar rolde in 1985 van de band.

De verkopen van de 309 vielen wat tegen, zodat men met modelvarianten kwam, zoals de GTI. Carrosseriebouwer Heuliez dacht met Peugeot mee en kwam met een stationwagon-variant. Deze was speciaal gedacht om kinderen naar school te brengen, daarom heeft hij drie zijdeuren: zo kunnen de kinderen alleen aan de stoepkant uit de auto vallen. Het model werd op de autosalon in Genève van 1988 gepresenteerd, maar tot productie kwam het helaas niet. Het op ClassicsNL getoonde exemplaar heeft nog geen 50 kilometer op de teller. Uniek!

3 Comments

  1. Lucas Ensing 23 januari 2020 Reply
  2. Roy+Kerkhof 23 januari 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *