Veenhuis Sprinter gespot door Wim Schuitema

Veenhuis SprinterZo nu en dan stuurt Wim Schuitema me wat moois. Vandaag was het weer raak: “In 1994 deze Mercedes-Benz 1831 FA van Veenhuis op de foto gezet van de firma Van Oosten te Meeden.” Puur genieten! Voor wie Veenhuis niet kent, heeft Jos Gijsbers een mooie uitleg: “De combi trac van Veenhuis was een samenwerking van Terberg en Veenhuis, waarbij Veenhuis alleen de vacuumpomp en de opbouw leverde. De truck werd compleet bij Terberg gebouwd.
Bij de Veenhuis Sprinter werd de trekker bij Mercedes ingekocht, bij Veenhuis aangepast. Of men de oplegger zelf bouwde of ook inkocht weet ik niet. Veenhuis was in die tijd één bedrijf, later zijn er drie bedrijven uit voort gekomen: Jan Veenhuis, vooral bekend van de kippers, VMR vooral bekend van de mesttanks en sillagewagens, en VVT die de 3 en 4 wielige zelfrijders en mestopleggers bouwde. Jan Veenhuis en VMR bestaan nog steeds, VVT is enkele jaren geleden failliet gegaan en bestaat niet meer.” Er is vast nog veel en veel meer over de Veenhuis Sprinter te vertellen, daarom wil ik een ieder die wat weet hierbij uitnodigen zijn kennis met ons te delen via het reactieveld hier onder. Zo gaat dit stukje geschiedenis online niet verloren.Veenhuis SprinterVeenhuis SprinterVeenhuis SprinterVeenhuis Sprinter
Deze blogpost verscheen eerder op 24-2-2019, om technische redenen is hij nu in de herhaling.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *