Het digitaal museum: de trucks van Kromhout

Kromhout onbekend/overig
Kromhout was oorspronkelijk een motoren fabriek in Amsterdam die later over ging tot het bouwen van vrachtwagens en bussen in 1935. Het hoogtepunt lag in de 50er jaren, toen het merk erg populair was in Nederland. Mede door de snelle opkomst van DAF stopte Kromhout in 1958 met de productie van vrachtwagens. De productie van vrachtauto’s werd overgenomen door Verheul, toen die er in 1962 ook mee stopte waren er ruim 2000 gebouwd en was het tevens het einde van een roemrucht merk. Wat overbleef is het museum met voornamelijk motoren.
Kromhout 4VS-AN
Tekst: Joris Smits
Foto’s: Alex Miedema
Kromhout onbekend/overigKromhout onbekend/overigKromhout onbekend/overigKromhout T6Kromhout V6T

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *