Tanklöschfahrzeug 8/18: de Unimog U416 van Feuerwehr Nürburg

Unimog 416
Hierboven staat de Unimog 416 van Feuerwehr Nürburgring. Op de foto’s hier onder staat dezelfde auto, maar dan nog in dienst bij Feuerwehr Adenau. In 2010 heeft het korps van Nürburg deze uit haar buurstad overgenomen, waar hij sinds 1977 al in dienst was. Deze was destijds volgens de toenmalige normen uitgevoerd en met meerdere tegelijk door Rijnland-Palts aangeschaft. Al sinds 1990 zijn de normen veranderd, maar daar wordt het voertuig gelukkig niet minder goed van!
Unimog 416
Er is een tank met 2000 liter water aanwezig in de afneembare Ziegler opbouw van het voertuig, deze is verbonden met een Rosenbauer Fox pomp. De auto is zo ingericht dat er ook vanaf de bijrijdersstoel door een luik in het dak tijdens het rijden geblust kan worden. De lier aan de voorkant kan vijf ton trekken, daarmee is hij niet alleen geschikt om de Unimog uit lastige situaties te redden, maar kan hij ook voor meer technisch reddingswerk ingezet worden.
Unimog 416
Unimog 416

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *