Pöhlmann RWE – EL: de eerste auto met zonnepanelen!

In 1984 werd de meeste energie nog opgewekt door fossiele brandstoffen en was het klimaat iets waar nog niet massaal aandacht aan werd besteed (hadden we achteraf gezien misschien wel moeten doen maar dat is een ander verhaal). Maar RWE dacht vroeg in de jaren ’80 al wel aan het milieu (en een beter imago waarschijnlijk) en gaf Pöhlmann de opdracht een prototype te ontwikkelen. Pöhlmann is op dat moment al een paar jaar bezig met het ontwikkelen van milieuvriendelijke en zuinige kleine auto’s

Bijzonder aan dit model is dat het de eerste auto is waar grote zonnepanelen op het dak werden gelijmd. Die zonnepanelen leverden 140W opbrengst en dat was voldoende om de accu permanent op te laden.

Helaas is dit model niet in productie gegaan en bleef het bij dit ene prototype, dat anno nu in Museum AutoVision te bewonderen is.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *