Dacia 1307 in Rokytnice nad Jizerou

Dacia 1307
Augustus 2009 was ik met mijn ex op vakantie in Tsjechië. Daarbij wilde ik graag even kijken in Rokytnice nad Jizerou, waar ik bij een eerdere vakantie met een andere ex een mooie tijd had en waarvan ik wist dat er veel leuke en bijzondere Oost-Europese auto’s stonden. Op de plek waarvan ik hoopte dat er een Yugo Florida zou staan, was deze inmiddels vervangen door een ander voertuig: deze Dacia 1307
Dacia 1307
En die is misschien nog wel leuker! Eind jaren ’60 ging Dacia de Renault 12 in licentie bouwen onder de naam Dacia 1300. Toen na 10 jaar de licentie-overeenkomst af liep bleef Dacia het model nog decennia bouwen, maar mocht ze zelf wijzigingen aan brengen. Zo werd er onder de naam 1307 tussen 1992 en 2006 een pick up met dubbele cabine gebouwd, mede door de frisse snoet is er amper nog te zien dat dit op basis van een jaren ’60 Renault is!
Dacia 1307

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *