2004 Range Stormer: Land Rovers allereerste concept car


Er zijn maar weinig musea waar ik zo veel zeldzame auto’s bij elkaar heb gezien als het British Motor Museum. Eén van de auto’s daar waar slechts één exemplaar van is gebouwd, is de Range Stormer.

De Range Stormer was Land Rover haar allereerste concept car, voor het eerst aan het publiek getoond op de NAIAS, ook wel bekend als de Detroit Motor Show. Het heeft anderhalf miljoen Euro gekost deze auto te ontwikkelen.

Alles aan deze auto moet sportiviteit uitstralen: de V8 motor, de lage daklijn, de bubbel in de motorkap en de 22 inch wielen. De elektrische deuren bestaan uit twee delen: het onderste deel gaat naar beneden de dorpel in als de deur open gaat, de bovenkant gaat als een ‘Lambo door’ de lucht in.

Een bijzonder design element is de brandstofmeter in het dashboard. Dat is geen naald, zoals we gewend zijn, maar een buisje met vloeistof, waar het peil omlaag gaat als dat in de brandstoftank ook omlaag gaat.

De 4,2 liter V8 motor met 396 pk is in 2004 de sterkste Land Rover motor ooit gebouwd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *