Lancia Flavia 1800 iniezione Sport Zagato bij Gallery Aaldering


In Brummen was ik zo onder de indruk van de vorm van de achterramen van de Lancia Flavia 1800 iniezione Sport Zagato dat ik de rest van de auto amper tot me heb genomen… De auto uit 1966 moet €79.950,- kosten.

“Prachtige Lancia Flavia Sport Zagato 1800 Iniezione. In eerste instantie was de Flavia alleen leverbaar in 4-deurs carrosserievorm met een aluminium 1500 cc boxermotor. Kort daarop werd er een tweedeurs coupé gepresenteerd op een verkort chassis, ontworpen door Pininfarina. Vignale ontwierp de tweedeurs cabriolet, terwijl Zagato een unieke, lichtgewicht Sport versie ontwierp. Het betreft hier dus een Lancia met de unieke lichtgewicht Zagato carrosserie. Deze zeldzame carrossie is van aluminium, bijzonder mooi vormgegeven en heeft unieke stijlelementen zoals panoramische zijruiten achter, naar binnen gebogen zijruiten voor, panoramische voorruit en naar binnen gebogen achterruit die ook nog eens open kan. Er zijn slechts 626 Sport Zagato’s geproduceerd, waarvan 512 met de grotere 1800 motor.”

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *