Hugenholtz Delfino: prototype voor een Nederlandse auto

Hans Hugenholtz had na de Tweede Wereldoorlog getekend voor een soort volkswagen, die men “Barkey” (naar de technische ontwikkelaar) noemde. Deze auto uit 1948 kwam niet verder dan een prototype op schaal. De Delfino kwam zover mij bekend ook niet verder, maar tenminste wel in 1:1 schaal. Het schaalmodel werd door kitcarmaker EWB gemaakt. De aandrijving kwam van een Alfa Romeo boxermotor. De achterlichten van de Opel Ascona. Zoals op de foto’s zichtbaar werd de auto op de stand van Sikkens gepresenteerd, want de auto werd in Sikkens “Autonova” uitgevoerd.


Tekst: Jan Clevering.
Foto’s: Jan van Splunter, één van de medewerkers van dit project.

One Response

  1. Roy Kerkhof 8 augustus 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *