Perodua Kelisa: opgeblazen door Jeremy Clarkson


Perodua Kelisa, het klinkt als een magische spreuk uit Harry Potter maar het is een Maleisisch stadsautootje. Hij was in 2001 bedoeld als opvolger van de Perodua Kancil, maar uiteindelijk werden de Kelisa en de Kancil in 2007 tegelijk vervangen door de Perodua Viva. De Kelisa was gebaseerd op de vijfde generatie Daihatsu Mira. Er waren twee Daihatsu motoren leverbaar, één van 847 cc en één met 989 cc. Hij was 349 centimeter lang, 149 centimeter breed en 142 centimeter hoog, bij een gewicht van rond de 800 kilo. Het exemplaar in deze blog spotte ik op 29 april 2010 in York (GB).

Mensen met de JC als initialen hebben vaak een zeer overtuigde groep volgers. Deze trend is ingezet door Jezus Christus, Johan Cruijff kon er ook wat van en voor de zelfbenoemde autokenners is Jeremy Clarkson vaak de messias. Omdat deze laatste groep massaal wil melden dat hun grote voorbeeld een exemplaar van deze auto op heeft geblazen in zijn heaven and hell DVD, heb ik het maar vast in de titel gezet. Gelukkig zijn Richard Hammond en James May, de rest van deze heilige drie-eenheid positiever over dit toch wel erg leuk ogende autootje.

One Response

  1. Jan Clevering 23 augustus 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *