Derde generatie Datsun Cherry: de N10


Mei 1978 presenteerde Nissan de derde generatie van de auto die wij leerden kennen als Datsun Cherry maar ook naar de namen Nissan Pulsar en Datsun 310 luisterde. Geheel in de stijl van de tijd was dit een vierkant aandoende hatchback. Ondanks dat je ze nu nooit meer ziet, waren ze destijds vrij populair, in 1981 was het zelfs de best verkochte auto van Groot-Brittannië. Halverwege 1982 werd dit model opgevolgd door de vierde generatie Cherry, die ook als Alfa Romeo Arna van de band zou gaan rollen. Maar dat is een verhaal voor een volgende keer… De auto op deze foto’s fotografeerde ik op 9 mei 2009 in Dokkum. Hij is in 1981 gebouwd en heeft op het moment dat dit artikel geschreven wordt nog een APK tot en met 13 mei 2021!

One Response

  1. Martin van der Vliet 16 augustus 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *