TVR Cerbera: Maagdenpalm op wielen


Wikipedia: “Cerbera is een geslacht uit de maagdenpalmfamilie. Het zijn groenblijvende kleine bomen en struiken, die voorkomen in tropisch Azië, Australië, Madagaskar, verschillende eilanden op de Indische Oceaan en de westelijke Grote Oceaan. Drie soorten van het geslacht zijn mangroven, Cerbera floribunda, Cerbera manghas en Cerbera odollam.” Leuke struik hoor, maar wat dat de maken heeft met de TVR die ik op 22 juni 2008 in Franeker tijdens de Driving Fun Elfstedentocht spotte? De naam natuurlijk!

De TVR Cerbera werd in 1993 gepresenteerd, waarna de productie in 1996 begon. Hij was als eerste TVR niet uitgerust met een ingekochte motor, maar met zelf ontwikkelde motoren. En terwijl de meeste TVR’s tweezits cabrio’s zijn, heeft de Cerbera een vast dak en nog twee kleine stoeltjes achterin. In augustus 2006 werd het laatste exemplaar met veel bombarie verkocht.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *