Bouwverslag van Hagar, de BN-JH-56 van Anton Timmerman

Hierbij weer een klein bouwverslag van een van mijn (Erwin Visser, red.) favoriete wagens die bij Anton Timmerman gelopen heeft.De BN-JH-56 in eerste instantie heeft de auto zijn leven begonnen als Scania 143 streamline / topline 6×2.
Deze heeft een hele tijd in de bomen gereden maar na een brand is deze auto aan de kant komen te staan.
In 2006/7 is er weer begonnen deze auto opnieuw op te bouwen. Compleet met alle voorzieningen. Kisten/pto, ook werd er een cabine met estepe petje geplaatst . Alle ingrediënten om een van de ultieme 3 series van dat moment te bouwen. Zoals met meerdere auto’s is dat in eigen beheer gedaan. Tijdens het megatrucks festival 2007 kwam Hagar voor het eerst de weg op.Zelf heb ik ook het geluk gehad om een paar keer met deze wagen mee te mogen.
Ook met deze blog heb ik foto’s van fotoleveranciers van mijn toenmalige site gebruikt. Jeffrey/Cees en Glenn(r.i.p) Bedankt.


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *