Het Digitaal Museum: first generation Mercury Mountaineer


In 1996 kwam Ford-dochter Mercury met de Mountaineer, een auto die gebaseerd was op de Ford Explorer. Dit was tijdens het eerste hoogtepunt van de SUV-hype, waarbij de diverse concerns van gekkigheid niet meer wisten hoe snel ze zo’n auto voor voetbalmoeders moesten ontwerpen en met zo veel mogelijk logo’s op de markt brengen. Het grootste optische verschil tussen de eerste generatie Mountaineer en de Explorer is het plastic wat de Mercury onderaan rondom heeft. In 2002 kwam de tweede generatie op de markt, in 2006 de derde. Toen in 2010 het merk Mercury door Ford de nek om werd gedraaid werd van de Mountaineer-klanten verwacht dat ze een Lincoln MKT zouden gaan kopen. Nog steeds een gerebadgede Explorer dus..

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *