Liebherr Fahrzeugkran Leicht (FKL) van de Deutsche Bundeswehr

Liebherr FKLOp 19 april 2010 spotte ik langs de Duitse Autobahn deze Liebherr FKL van de Bundeswehr. FKL staat voor Fahrzeugkran leicht, kunnen jullie direct raden waar de naam van het grotere zustermodel Liebherr FKM voor staat.
Liebherr FKL
De militaire FKL is gebaseerd op de civiele modellen uit dezelfde klasse, dus met beproefde onderdelen in in ruime mate voorhanden zijn. De 10-tons kraanis 9,2 meter lang, 2,5 meter breed en ingeklapt 3,4 meter hoog. Het GVW is 17,6 ton en je wilt hem niet op de Autobahn tegen komen want bij 75 kilometer per uur gaat het niet meer sneller. Naast voor regulier kleiner hijswerk is hij ook geschikt als beringskraan, compleet met afslepen.
Liebherr FKL

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *