Bij de AEC S-type mag je op het dak zitten

AEC S-typeDe AEC S-type is een vroeg model dubbeldekker bus, maar heel veel stelt dat nog niet voor. Op het dak zijn een paar bankjes geplaatst en er is een boarding om de rand getimmerd dat je wat minder snel naar beneden kukelt, en dat is het wel. De dubbeldeks trams uit die tijd waren comfortabeler: daar had je ook boven een dak om je tegen de elementen te beschutten.
AEC S-type
De S742 is in 1923 gebouwd als één van de laatste uit een serie van 928 bussen van dit type voor de London General Omnibus Company. De 25 pk sterke 4-cilinder 5100 cc motor stuwt het voertuig naar een maximum snelheid van 32 kilometer per uur. Hij is te zien in het British Motor Museum in Gaydon.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *