Porsche Vision Renndienst: eindelijk een busje uit Zuffenhausen!

Porsche Vision Renndienst
Onder de titel ‘Porsche Unseen’ onthult Porsche 15 designstudies uit de periode 2005 tot 2019 die nooit eerder aan het publiek zijn getoond. Met dit exclusieve kijkje in de keuken van de ontwerpafdeling neemt Porsche de liefhebber mee in het gehele ontwerpproces. Van eerste schets tot productierijp model. Van die 15 zijn er 14 snelle platte wagens, die veel mensen vast heel interessant vinden, maar ik heb er wat minder mee. Wat mijn aandacht trok was de
Porsche Vision Renndienst.
Porsche Vision Renndienst
Het ontwerpproces begint met de eerste schets. Deze wordt vervolgens gevisualiseerd als 3D-model. De volgende stap is de vervaardiging van kleine modellen in de schaal 1:3. Hieruit volgt een model op ware grootte. “De virtuele wereld is de eerste stap, maar je moet een studiemodel op ware grootte zien om de proporties te leren begrijpen,” vertelt Michael Mauer, Vice President van Style Porsche.
Porsche Vision Renndienst
“Porsche heeft maar één ontwerpstudio. Zo houden we de lijntjes met de ontwikkelingsafdeling zo kort mogelijk,” zegt Mauer. “Weissach is ons epicentrum. Vanuit deze locatie werken al onze ontwerpers: 120 experts op het gebied van interieur, exterieur, kleuren en materialen, modelbouw en technologie.”
Porsche Vision Renndienst
“Bij onze studiemodellen gaat het niet om de productiemogelijkheden. De ontwerpen zijn onze bron van creativiteit en geven op die manier richting aan onze toekomst,” zegt Mauer. “Je kunt je bestaande modellijn stap voor stap blijven doorontwikkelen, maar je kunt je creativiteit ook de vrije loop laten waarbij eerst de toekomst op de lange termijn wordt vormgegeven en vervolgens de modellen voor de komende jaren worden ontworpen.”
Porsche Vision Renndienst
Op basis van deze filosofie ontwikkelt Porsche een product- en merkidentiteit die voor de lange termijn bepalend is voor de verschijningsvorm van alle modellen. Dit in combinatie met het beste van het beste op technologisch gebied. Op die manier blijven de toekomstige Porsches innovatief, maar voegen ze ook een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke evolutionaire geschiedenis van het merk.
Porsche Vision Renndienst
De Porsche Vision ‘Renndienst’ (2018, op ware grootte) is een gezinsvriendelijk ruimteconcept voor zes personen. Het ontwerpteam creëerde een futuristische ‘space shuttle’ met sensationele proporties. Het studiemodel laat zien hoe de Porsche-identiteit in een nieuwe vorm kan worden gegoten, voor een segment waar het merk onbekend is. Het modulaire interieur is gericht op comfort. De bestuurder zit centraal, de volledig elektrische aandrijflijn is onder de vloer geplaatst. Zonder afbreuk te doen aan het Porsche-gevoel biedt deze constructie de inzittenden buitengewoon veel ruimte.
Porsche Vision Renndienst
Het boek Porsche Unseen is te koop in het Porsche Museum of kan worden besteld via het ISBN-nummer 978-3-667-11980-3. In het 328 pagina’s tellende naslagwerk omschrijft auteur Jan Karl Baedeker de ontwerpstudies tot in het kleinste detail, terwijl Stefan Bogner ze op indrukwekkende wijze heeft gefotografeerd.
Porsche Vision Renndienst
Porsche Vision Renndienst
Porsche Vision Renndienst
Porsche Vision Renndienst
Porsche Vision Renndienst

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *