Rit met houtblokken door Suriname

Twahier Rostamkhan stuurde me bijgaand rijk geïllustreerd verhaal:
“Hierbij foto’s vanuit mijn oud archief. Ik werd hier gebeld en gevraagd om mee te rijden met mijn goede vriend Kailash. We vertrokken wel laat in de middag, mar dat was ook omdat zijn transport opdracht laat binnen was, maar hij besloot toch te gaan. Wij waren dan met de trekker en hadden we 2 collega’s in de DAF 85 RHD. In het geheel te zien hoe de houtblokken op sommige plaatsen gewoon worden geladen met de aanwezige machines in plaats van extra kosten aan een wiellader.”


“Verder ook te zien hoe de wegen zijn en wat je allemaal ook kunt tegenkomen onderweg.”“Natuurlijk na een dag hard werken lust je wel liever warm klaargemaakt eten. Dat was ook het geval met ons. We hadden de kleine gas kookpit met ons, dus was ht maar het werk verdelen, iedereen deed zijn gedeelte en binnen korte tijd hadden we een warme en pittige rijst met kerrie kip klaar om ervan te smullen. Verder kun je ook zien hoe de hangmat erop hangt om te kunnen slapen.”


2 Comments

  1. Henny 20 november 2020 Reply
  2. Christiaan Wagenaar 21 november 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *