Het digitaal museum: XCMG LW640G


De LW640G is een wiellader van de zeer veelzijdige Chinese fabrikant XCMG (Xuzhou Construction Machinery Group). Dit bedrijfis in 1989 opgericht en qua grootte (op moment van schrijven) de vijfde bouwmachinefabrikant ter wereld.

De XCMG LW640G is uitgerust met een 8,3 liter Cummins zesciinder dieselmotor, gekoppeld aan een ZF 4WG-200 bak et vier versnellingen vooruit en drie achteruit. Ook de assen komen bij ZF vandaan. Hij is 8,68 meter lang en 2,83 meter breed. De standaard bak is iets breder met 3,05 meter, deze heeft een inhoud van 3,5 kubieke meter. Het geheel weegt iets meer dan 20 ton.

De foto’s in deze blog heb ik juni 2009 bij Klaas Zijlstra in Berlikum genomen. Ik meen dat die destijds importeur was, maar veel zijn er niet in Nederlands verkocht. Je kunt hem wel nog steeds bestellen, op alibaba.com nota bene!

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *