Volvo FE voor Friesland Non-Ferro

Volvo FE 2nd gen
Gisteren, vrijdag 27 november 2020, heeft Volvo-dealer LVS in Leeuwarden deze prachtige Volvo FE afgeleverd aan Friesland Non-Ferro Metaal, ook uit Leeuwarden. Deze truck vervangt de DAF CF75 waar FNF tot nu toe mee reed.

De FE is uitgerust met de 250 Pk sterkte D8K250 motor, uiteraard in Euro 6 uitvoering. Deze is gekoppeld aan een zelfschakelende Volvo I-shift versnellingsbak. Er is gekozen voor een Comfort cabine, met lekker wat ruimte achter te stoelen. De 9-tons vooras is bladgeveerd, de achteras heeft luchtvering.

Yntema uit Heerenveen heeft de opbouw verzorgd. De onderbouw is geheel verzinkt. Er zijn niet alleen schuifzeilen aan de zijkanten, ook het dak kan helemaal open. Een cabrio laadbak dus! De truck is voorzien van een Kooi-aap aansluiting, zodat er indien nodig zelf geladen en gelost kan worden op locatie.

Met dank aan Hans Hijlkema van LVS voor de informatie.
Volvo FE 2nd gen
Zo zag de truck er uit toen hij in Fryslân aan kwam. Altijd mooi te zien hoe er van zo’n kaal chassis iets prachtigs gemaakt wordt!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *