De MG X-Power SV komt uit de erfenis van De Tomaso


De MG SV vind haar oorsprong in de Italiaanse autofabrikant De Tomaso en haar exorbitante Bigua prototype uit 1996. De Amerikaanse importeur van De Tomaso, Qvale, besloot om deze auto in Modena te gaan bouwen. De Qvale Mangusta werd in 2000 gelanceerd, maar werd nooit een groot succes. Rover MG was op zoek naar een uithangbord voor haar sportauto-afdeling en kocht daarom de Italiaanse afdeling van Qvale. Omdat een nieuw uiterlijk gewenst was, werd direct ook maar Peter Stevens, die ook de McLaren F1 tekende, ingehuurd. Het eindresultaat werd op de British Motor Show van 2002 gepresenteerd.

De motor van de auto is een van Ford afgeleide aluminium V8 motor van 4.601 cm³, welke 320pk levert en voor een topsnelheid van 264 kilometer per uur zorgt. De auto met carbon body werd in Modena gebouwd, dan verscheept naar de MG Sport & Racing fabriek in Longbridge, om daar afgebouwd te worden. Het plan was om er 130 per paar te bouwen, maar na minder dan 100 stuks was het verhaal al weer over. Slechts een stuk of 10 van deze auto’s hebben nieuw een betalende koper gevonden…

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *