ABBA Metal

Op basis van mijn uiterlijk gaan veel mensen er van uit dat ik wel van metal muziek zou houden. Nu ben ik zelf niet zo van de vooroordelen, maar deze klopt wel. Wat veel minder mensen verwachten, is dat ik ook van ABBA houd. Films of musicals vol ABBA liedjes? Helemaal te gek? Het Eurovisie Songfestival? Maak ik graag drie avonden voor vrij in mijn agenda. Maar hoe ik met ABBA in contact kwam? Dat komt door Therion. Hun geniale cover van Summer Night City heeft me op het spoor van ABBA gezet.

Mijn favoriete ABBA nummer moet Lay All Your Love on Me zijn. Verliefd op geworden door Anne Reburn haar uitvoering (die ze helaas offline heeft gehaald), maar er zijn meer mooie versies:

Avantasia

Amberian Dawn heeft de lyrics in de clip gezet, lekker meebrullen!

Okselhaarfetishisten zullen de clip waarderen die Pelle K heeft gemaakt bij zijn versie van Dancing Queen.

Voor wie nog niet genoeg heeft: typ ‘Swedish Hitz goes Metal’ in bij je spotify zoekvenster. Staan ook pareltjs van Ace of Base tussen bijvoorbeeld, kan ook niemand wat op tegen hebben tocht? Ben ik nog een ABBA metal cover vergeten die beslist niet mag ontbreken? Noem hem in het reactieveld hier onder!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *