Autocross Hallum 2008

Iedere laatste zaterdag van augustus wordt de autocross van Hallum georganiseerd, zo ook op 30 augustus 2008. Om 11:00 in die ochtend werden de motoren gestart. In 2008 was het de NAC die het mocht organiseren, in plaats van de FAC zoals de jaren er voor gebruikelijk was. Er waren 47 stockcars aangemeld en 30 vrije standaards. Andere aanwezige klassen waren de 2000 & 1600CC kevers, Standaard regio klasse en Rodeo. In de vrije standaard klasse werd gestreden om de Durk Wagenaar Bokaal (Durk Wagenaar was succesvol Vrije Standaard coureur die in de winter van 2006 overleed aan een hartstilstand). Met dank aan Mark Bremer voor de informatie! Mooi te zien dat zowel Mark als ik flink zijn doorgegroeid in de motorsport-verslaggeving, maar we beide onze autocross-roots nooit zullen vergeten.

Traditiegetrouw ging ik er met mijn vader heen. Dit is het raceverslag wat ik direct na afloop schreef: “Veel mooie races gezien. In het begin was het wat tam allemaal, maar op het end kwam er toch wat actie ­čśÄ Vooral tijdens de race om de Durk Wagenaar bokaal, wat een echte afvalrace bleek met veel rode vlaggen….”

Van de ruim 800 foto’s die ik destijds maakte vind je hier onder een selectie.

Midas Sport 230Midas Sport 230.Volvo B10MVolvo B10M.Volvo FL6Volvo FL6.Volvo FL6Volvo FL6.Fiat DucatoFiat Ducato.DAF 400DAF 400.Den Oudsten lijnbusDen Oudsten-Leyland.Verheul busLeyland-Verheul.MAN M90MAN M90.Volvo B58Volvo B58Volvo B58.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *