Mosler MT900


Mosler is een kleine Amerikaanse supercar-fabrikant. Warren Mosler richtte in 1985 in Riviera Beach (Florida) automerk Consulier op, maar veranderde die naam in 1993 naar Mosler.

In 2001 kwam het merk met de helemaal nieuw ontwikkelde MT900. Deze was uitgerust met het bekende 7-liter V8 blok van General Motors. De motor is voorin geplaatst en drijft de achterwielen aan. Het merk is zo succesvol op circuits dat in 2008 en 2009 er een Mosler Challenge is, als subklasse van de Dutch Supercar Challenge. Op 14 juni 2013 was het sprookje helaas voorbij en ging de deur bij Mosler definitief op slot, na overname door Rossion Automotive Group. De MT900 werd op dat moment al een paar maanden niet meer gebouwd.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *