Crawley 75: een tractor naar Nederlands ontwerp


De Crawley 75, een compacte tuinbouwtractor, werd gebouwd door Crawley Metal Products Ltd eerst in Crawley, later verhuisde men naar Angmering, nog steeds in West Sussex (Groot-Brittannië). Het ontwerp kwam van een Nederlander en was duidelijk geïnspireerd door de Porsche tractoren uit dezelfde periode. Er zijn er slechts een stuk of 100 gebouwd, met een 3½ pk Petter motor. De eigenaar van Crawley verhuisde in 1960, toen de productie stopte, terug naar Nederland waar hij in kleine aantallen tractoren bleef bouwen.

4 Comments

  1. Jan Clevering 5 januari 2021 Reply
    • Alex Miedema 5 januari 2021 Reply
  2. Jan Clevering 5 januari 2024 Reply
  3. Jan Clevering 5 januari 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *