De Limburgse Nilsson XC90 bij Visser

Nilsson XC90
De Nilsson XC90 van AmbulanceZorg Limburg-Noord had ik tot nu toe alleen nog maar in miniatuur gezien, bij Scalemasters. Mijn verrassing was groot toen ik hem bij Visser in Leeuwarden op de stoep zag staan op de drempel van 2020. De Limburgers waren daar om een verse Sprinter te halen, of ze de Nilsson ook weer mee hebben genomen, of achter gelaten in Leeuwarden, is me niet bekend.
Nilsson XC90
De ambulance staat als Nilsson op kenteken, maar de Volvo XC90 basis is nog duidelijk herkenbaar. Nilsson heeft op het verlengde chassis een koolstofvezel opbouw gemaakt. Lichtbalk, flitsers en sirene komen van Standby AB Sweden, de brancard is een Stryker Electrisch Power Load.
Nilsson XC90
April 2018 is de auto in dienst gekomen, als proef, ongeveer tegelijk met een vrijwel identiek zusje wat in Fryslân en Drenthe ging rijden. Juni 2019 kreeg de 23-112 de nieuwe gangbare striping.
Nilsson XC90
Nilsson XC90
Binnenkort komt deze ambulance in 1:87 uit bij Scalemasters, alvast voorintekenen kan hier. (Deze blogpost is niet gesponsord)
Nilsson XC90

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *