Cadillac XLR, de Corvette C6 voor sigaarrokers


Op de Detroit Motor Show van 1999 presenteerde Cadillac de Evoq concept car. Dit bleek de voorbode van de Cadillac XLR, de productieversie werd op diezelfde autoshow gepresenteerd, maar dan de editie van 2003. Deze cabrio met metalen klapdak zou tot en met 2009 in productie blijven. De XLR was gebaseerd op de Corvette C6, maar was uitgerust met de kleinere (maar nog steeds riante) Northstar V8-motor. Deze was gekoppeld aan een automatische 5-bak of een automatische 6-bak, het gros van de Amerikanen kan immers niet schakelen. Waar de Corvette vooral voor snelle jongens werd gemarketeerd, lag bij het Cadillac broertje, geheel in lijn met het imago van het merk, de nadruk meer op luxe en comfort. Helaas is er nooit een opvolger gekomen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *