Heavy Duty Challenge: Truck Trial op je computer

Afgelopen weekend (15 tot 18 januari 2021) was er een play/beta test van Heavy Duty Challenge. Een game die wordt gemaakt in opdracht van de organisatie die ook het European Truck Trial kampioenschap organiseert en ik (Martijn Manrho, red.) kan het kort houden na een uurtje spelen. Houd de game in gaten als je interesse hebt in met een grote vrachtwagen onmogelijke dingen doen maar niet het budget hebt om in een grote vrachtwagen onmogelijke dingen te doen. Ik heb me prima vermaakt met de zeer beperkte versie.

Welkomstscherm, met (vooralsnog) weinig opties. Er wordt alleen de besturing met keyboard vermeld maar mijn stuurwiel (Logitech G27) werd ook herkend, nog mooier was dat ook mijn headtracker werd herkend. Op die manier hoef je niet met je muis heen en weer te kijken maar is het bewegen van je hoofd voldoende.

Uiteraard kun je van alles veranderen aan de aandrijving, all wheel drive aan, uit. Sperren en openen van difs, het kan allemaal.

Dashboard ziet er goed uit, alles werkt zoals het hoort te werken.

Ook in de buiten aanzichten ziet het er prima uit. Zelfs op mijn pc van ondertussen bijna 6 oud.

Een foutje is snel gemaakt. In dit soort gevallen is het fijn dat de game snel een level kan herstarten.

Minpuntjes? Ja hoor, uiteraard maar in een beta test ruim voor de game uitkomt maak ik me daar geen zorgen over. Het geluid van de motor is eehmmmm, heel, heel erg slecht zodra je op toeren komt. Heb ik snel uitgezet.

En de buitenspiegels doen het niet.

Nieuwsgierig? houdt de social media pagina’s van de game in de gaten, wie weet houden ze nog een playtest voor de game in het 4de kwartaal 2021 uitkomt.

Voor het geval je de game op Steam wil bekijken, hier klikken. Ze op Twitter en YouTubete vinden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *