Herinnert u zich deze nog? De Fiat Tempra!

Het maken van een digitaal museum blog is dubbel zo leuk als het over een auto gaat die je zelf hebt gehad. In dit geval heb ik, Martijn, jarenlang een Fiat Tempra gehad. Een metallic rode Tempra Skyline met een zonnedak en blauwe bekleding. Helaas kon ik daar geen foto’s meer van vinden dus doen we het met dit witte exemplaar wat ik een tijdje geleden in het wild tegenkwam.

De Tempra was Fiat’s poging om mee te doen in de middenklasse die destijds beheerst werd door modellen als de Opel Vectra, Ford Sierra/Mondeo en Volkswagens. Bijzonder voor die tijd was dat de duurdere modellen voorzien waren van een digitaal dashboard.

De Tempra was leverbaar met diverse benzine en dieselmotoren en is tot 2000 in productie geweest in Brazilië. In Europa is de productie in 1996 gestaakt en werd de Tempra opgevolgd door de Marea.

2 Comments

  1. Jan 25 januari 2023 Reply
    • Martijn Manrho 25 januari 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *