Elias: een op maat gemaakte Maurer-MAN


De Elias is een volledig elektrische trekker, gepresenteerd op de IAA in 2018. De trekker is gebouwd op initiatief van transportonderneming Ansorge Logistik uit Biessenhofen (D), om te worden ingezet tussen Ulm en München. En hiervoor was een actieradius van ongeveer 200 kilometer nodig.
Elias TGX
Na wat speurwerk op internet naar de stand van zaken van dit nieuwe “vrachtwagenmerk”, blijkt dat “project Elias” met name is opgestart om een elektrische aandrijflijn te ontwikkelen voor het ombouwen van dieseltrucks.
Elias TGX
En de praktijkervaringen met Elias zijn tot dusverre zodanig positief dat wordt gedacht aan opschaling van het project, waarbij meerdere zowel bestaande als nieuwe voertuigen worden voorzien van een elektrische aandrijflijn.
Elias TGX
De ombouw van de voertuigen wordt gedaan door Toni Maurer Fahrzeugbau. Sensortechnik Wiedemann levert de elektrische componenten.

Tekst en coverfoto Martin Vonk

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *