Adventum Coupe: eerbetoon aan de oer-Range Rover


De Range Rover is toch wel de originele SUV: een luxe koets op een offroad chassis. Vooral de driedeurs versie van de oer-Range Rover weet ik goed te waarderen, en met mij vele anderen. Helaas is de huidige generatie Range Rover niet meer te krijgen in de carrosserie-variant. Voor Maurik van den Heuvel reden genoeg er zelf dan maar een te laten ontwikkelen. Dit uiteraard in samenwerking met zijn vaste partners op dit vlak, Niels van Roij design en coachbuilder Bas van Roomen.

Dit exemplaar wat bij Classis Youngtimers in Uden te bewonderen is, is het prototype. Je kunt er dus ook zelf een laten bouwen volgens eigen specificaties. Dit kan al vanaf €270.000,-.

Alle carrosseriedelen zijn door Van Roomen met de hand op vorm geslagen in aluminium. Vanaf de A-stijl tot de C-stijl is geen carrosseriedeel gelijk aan het model voor de massa. Alleen de motorkap, spatborden en kofferdeksel komen nog overeen. Wat vooral opvalt is dat de verticale ventilatie-openingen niet terug komen in het design. Deze waren alleen voor de sier en hadden geen toegevoegd nut. Niels van Roij hier over: “Vorm volgt functie! Deze nieuwe look laat de auto langer lijken. De lijnen van de deur dragen actief bij aan een eleganter zijaanzicht. Ook het interieur is grotendeels opnieuw ontworpen vanwege de grote veranderingen aan het exterieur.”

Met dank aan Classic Youngtimers voor de informatie (alhoewel zij volgens mij Range Rover niet mogen noemen, maar gelukkig heb ik genoeg autokennis dat zelf te zien) en de mogelijkheid dit voertuig te fotograferen.

One Response

  1. Matt Stewart 1 februari 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *