Jubileumquiz? Waar de FAQ heb je het nou weer over?

Wat is dat nou, die jubileumquiz?
Om te vieren dat binnenkort mijn 10.000e blogpost online komt, wordt die blogpost in kwestie een quiz met 100 vragen. Vragen van makkelijk tot bijna onmogelijk, maar op alle vragen is het antwoord terug te vinden hier op de blog (en altijd in een post waar de foto’s ook werken, speciaal voor de mensen die op Chrome de blog bekijken, waar sommige oudere posts nog gerestaureerd moeten worden). Voor wie dit concept bekend in de oren klinkt: de BuzzyBee eindejaarsquiz had hetzelfde idee. Maar goed, dat was mijn eigen idee en daar zijn ze er helaas mee gestopt.

Wanneer komt hij online?
Tsja, zodra blogpost 10.000 online komt. Dit is blogpost nummer 9.772. Per dag komen er meestal 3 en soms 2 posts online. Nog 228 posts te gaan is nog 114 tot 76 dagen wachten. Dus hoogstwaarschijnlijk komt hij tussen 23 april 2021 en 31 mei 2021 online. Reken op eind april/begin mei. (Update 12 mei: op 13 mei, Hemelvaartsdag, in de vroege ochtend: 1:01)

Hoe lang mag ik er over doen?
Je antwoorden moeten om zondag 30 mei om 23:59 binnen zijn. Je moet ze per mail sturen, hoe dat alles in zijn werk gaat vind je bij het antwoordformulier.

Mag je ook in teams werken?
Ja, mag. Gezellig met de hele familie speuren, of samen met vrienden/collega’s. Maar dan moet je de prijs ook delen natuurlijk 🙂 Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar individuele deelnemers, dan kun je ook geen ruzie krijgen en binnen het gezin/vriendengroep/bedrijf kun je een onderlinge competitie opzetten wie het beste presteert.

Wat kan ik winnen?
Er komt nog een aparte post met ALLE prijzen. (Onze kelder staat inmiddels vol met modellen, kalenders, kleding, boeken en ander leuk spul, we zoeken nu ruimte om de rest op te slaan… Wie me op social media volgt weet dat er al absurd veel prijzen ter beschikking zijn gesteld) Bovendien krijgt iedere sponsor nog een eigen post met daarin per sponsor verteld wat ze doen en welke prijzen ze beschikbaar hebben gesteld. Maar het prijzen winnen gaat anders dan anders… (update: alle prijzen staan hier)

Anders dan anders?
Ja! Normaal gesproken staat de hoofdprijs vast. Zul je altijd zien, win je de hoofdprijs, maar vind je dat wat de nummer twee heeft gewonnen eigenlijk veel leuker. Dat gaat hier niet gebeuren. Elke prijs (of soms een setje bij elkaar) krijgt een eigen code. Iedereen met de honderd volle punten mag daar twee prijzen uitzoeken. De eerste die hem op heeft gestuurd en alles goed had heeft daarbij eerste keus, enzovoort. Of er überhaupt iemand alles goed krijgt? Dat wordt heel lastig maar is niet onmogelijk. Iedereen met 99,9 of minder punten mag daarna één prijs uitzoeken, in volgorde van wie het het beste heeft gedaan. Dus het kan best zijn dat je relatief achteraan in de rij staat en alsnog je gedroomde prijs uit kunt kiezen. Op deze manier wint iedereen. Letterlijk trouwens, want ik wil dat iedereen die meedoet en zijn best heeft gedaan een prijs(je) krijgt. Met bijna 250 prijzen moet dat vast lukken.

Wie zijn de sponsoren?
Hier onder een lijst in alfabetische volgorde. Voor deze links is door niemand betaald, dat is een kadootje van mij naar de sponsoren toe.
DAF Trucks
Van Driel Models
Familia Camioneros
GiftDigger
GINAF
Goodyear Dunlop Nederland
Hanno’s Truckshow
Henkietoys
René Henkes / RTV-voertuigen
IVECO Nederland
Francois Janssens houten modellen
Kleyn
Alex Miedema
Rallytrucks.nl
Renault Trucks Nederland
ScaleMasters
Scania Nederland
Tekno
Transmobiel
Transportboek
Truckland
Veldhuizen
Volvo Trucks Nederland
Wensink
Wierda Bedrijfswagens en Wierda Voertuigtechniek

Als ik de quiz ook sponsor, wat krijg ik daar dan voor terug?
Als je de quiz sponsort, krijg je van mij een social media post vlak nadat de prijzen hier binnen zijn (max 1 post per dag voor optimale aandacht voor elke sponsor), een linkje hierboven, een eigen blogpost en gaat er een vraag in de quiz over je bedrijf. Met 2 miljoen pageviews per jaar op deze blog snap je wel dat die prijs dan iets meer moet zijn dan een pen en een zakje overdatumde drop. Maar wat precies, dat bepaal je zelf. De deelnemers en ik snappen ook wel dat een truckfabrikant meer budget heeft dan iemand die naast zijn vaste baan ook nog een eenmanszaak heeft. (Disclaimer: ik ben niet verplicht om iedereen als sponsor te accepteren, uit concurrentie- of persoonlijke overwegingen kan ik weigeren.)


Waarom heb je zo’n rare hoed op?
Die hoed is niet raar! Deze is nog van mijn pake geweest. Maar hoe vaak kun je nu nog een cilinderhoed dragen? Alleen als je trouwt of als je een quiz presenteert.

Is dit een eenmalige actie of wordt het een terugkerend iets?
Weet ik nog niet. Houd het voorlopig op een eenmalige actie. Hoe leuk het ook is, er zit HEEL veel tijd, werk en geld in, van mij en van anderen. Maar wie weet komt het in de toekomst, al dan niet in afgeslankte vorm, terug.

Wat kan ik winnen?
Alle 242 prijzen staan hier bij elkaar.

Hoe doe ik mee?
Vul het antwoordformulier in en mail die naar aamiedema apenkont gmail punt com.

Mag ik mijn antwoorden nog aanpassen of aanvullen nadat ik ze op heb gestuurd?
Nee.

Nog meer vragen?
Stel ze gerust, dan vul ik dit artikel aan.

2 Comments

  1. Ramon 23 mei 2021 Reply
    • Alex Miedema 24 mei 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *