Scania P143: de typisch Nederlandse zwaar transport trekker

Scania 143
Met het modulaire Scania systeem kun je vrijwel elke truck naar eigen smaak samenstellen. Maar op de een of andere manier willen Nederlanders altijd iets wat bij de fabriek net niet te bestellen is. Zoals in de jaren ’90 een lage truck met V8 motor voor zwaar transport, zodat je flink wat kracht aan boord hebt maar indien nodig ook een giek over de cabine kunt laden. Dan maar zelf laten bouwen! De auto’s zijn met de hoge R cabine uit de fabriek gerold, waarna er door de Scania dealer (vooral Beers Groningen was er bedreven in) een P cabine op het chassis werd gezet. Het meeste werk zat in de nieuwe cabinevloer, het V8 blok is een stuk breder dan de lijnmotoren die normaal onder een P-cabine zitten. En zo maak je dus van een Scania 143 een P143! Met dank aan Marco Havers en Hans Kramer voor de aanvullende foto’s.
Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143Scania 143

E├ęn van deze trucks, de vijfasser, is door VSB gekocht en met een R Streamline cabine getooid. Maar dat verhaal heeft een eigen artikel hier.

One Response

  1. Lian 10 februari 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *