Csepel 776: brandweerwagen met dubbele Sisu cabine


Net als ik mag Mike van Stein ook graag een stukje fietsen. Maar waar ik vooral door het Koarnjumer Aldlân fiets, doet Mike dat door Hongarije. Logisch, daar woont hij, het Koarnjumer Aldlân is mooi, maar niet zo mooi dat je duizend kilometer in een auto gaat zitten om er te fietsen. Maar ik dwaal af…

..tijdens een fietstocht een tijdje terug spotte Mike van een afstandje al een aparte brandweerwagen op een afgesloten terrein. Onlangs was hij weer op dezelfde plek, op het moment dat de bewoners van het perceel in kwestie net thuis kwamen. Even vragen en ja hoor, Mike mocht het terrein op om de brandweerwagen te fotograferen.

Bij het eerste aangezicht zou je denken dat het een Sisu SM is, tot je naar de typeplaatjes kijkt. De Hongaarse fabrikant Csepel heeft deze Sisu cabines ook gebruikt (net als Kamaz overigens), en onder andere toegepast op de 776. In mijn ogen nog steeds één van de mooiste cabines ooit gebouwd!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *