De Tomaso Guarà Coupé: de laatste échte De Tomaso?


De Guarà was het laatste project van De Tomaso waar oprichter Alejandro de Tomaso persoonlijk bij betrokken was. De Italiaanse sportwagen werd op de beurs van Geneve van 1993 gepresenteerd, de laatste werd in 2004 in Modena gebouwd. Hij was gebaseerd op het Maserati Barchetta Stradale prototype. Wel met een belangrijk verschil: de Maserati was voor gebruik op het circuit, de Guarà voor op de openbare weg.

Er waren diverse varianten: compleet open, open met voorraam, softtop en coupé. Van de coupé werden het meest verkocht, zo’n 50 stuks. Vaak uitgerust met een Ford motor, maar dit exemplaar, op het moment van schrijven voor €129.500,- te koop bij Classic Youngtimers in Uden, is de laatste van 18 stuks die is uitgerust met een vierliter BMW V8 motor.

Met dank aan Classic Youngtimers voor de informatie en de mogelijkheid dit voertuig te fotograferen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *