Peugeot Pick Up: helaas alleen voor Afrika

Peugeot Pick Up
Met de op de Changan Kaicheng F70 gebaseerde Peugeot Landtrek haalde Peugeot in Europa aardig wat publiciteit. Wat veel mensen echter niet weten is dat Peugeot in 2017 ook al eens een pick up lanceerde, speciaal voor de Afrikaanse markt (waar Peugeot erg populair is en nog veel 504 pick ups rondrijden). Ook deze pick up was op een Chinees model gebaseerd.
Peugeot Pick Up
De Peugeot Pick Up (wat een inspiratieloze naam overigens?) is gebaseerd op de tweede generatie DongFeng Rich. Deze is op haar beurt weer gebaseerd op het Nissan Navara/Patrol/Xterra platform. Zo heeft Peugeot dus via een omweg de techniek in huis gehaald van haar grote concurrent Renault (het zusterbedrijf van Nissan).
Peugeot Pick Up
De auto is uitgerust met een ZG24 2.4L (2438cc) benzinemotor, Nissan ZD25TCI turbo 2.5L (2498cc) dieselmotor of ZD30D13-4N2 turbo 3.0L (2953cc) dieselmotor, in alle gevallen gekoppeld aan een handmatige 5-versnellingsbak. Hij is net wat langer dan 5 meter.
Peugeot Pick Up
Het exemplaar op de foto’s is verkocht door Kleyn Vans, registratiejaar 2021. Deze staat klaar om richting de klant in Afrika te gaan. In de EU is hij helaas niet op kenteken te krijgen, maar voor toepassingen waar geen kenteken nodig is (zoals op eigen terrein) is hij natuurlijk erg leuk. There is more where this came from, mocht je belang bij dit model hebben, doe me even een berichtje en ik koppel je aan een Kleyn Vans collega.
Peugeot Pick Up
Dit is géén gesponsorde post, maar een artikel wat ik op eigen initiatief heb gemaakt omdat ik het zo’n leuk voertuig vind. Maar het is wel zo eerlijk er bij te vermelden dat ik bij de Kleyn Group op de loonlijst sta.
Peugeot Pick UpPeugeot Pick UpPeugeot Pick UpPeugeot Pick Up
Peugeot Pick UpPeugeot Pick UpPeugeot Pick UpPeugeot Pick UpPeugeot Pick UpPeugeot Pick Up

3 Comments

  1. Lucas Ensing 30 maart 2021 Reply
  2. Lucas Ensing 4 april 2021 Reply
    • Alex Miedema 5 april 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *