Peugeot Pick Up: helaas alleen voor Afrika


Met de op de Changan Kaicheng F70 gebaseerde Peugeot Landtrek haalde Peugeot in Europa aardig wat publiciteit. Wat veel mensen echter niet weten is dat Peugeot in 2017 ook al eens een pick up lanceerde, speciaal voor de Afrikaanse markt (waar Peugeot erg populair is en nog veel 504 pick ups rondrijden). Ook deze pick up was op een Chinees model gebaseerd.

De Peugeot Pick Up (wat een inspiratieloze naam overigens?) is gebaseerd op de tweede generatie DongFeng Rich. Deze is op haar beurt weer gebaseerd op het Nissan Navara/Patrol/Xterra platform. Zo heeft Peugeot dus via een omweg de techniek in huis gehaald van haar grote concurrent Renault (het zusterbedrijf van Nissan).

De auto is uitgerust met een ZG24 2.4L (2438cc) benzinemotor, Nissan ZD25TCI turbo 2.5L (2498cc) dieselmotor of ZD30D13-4N2 turbo 3.0L (2953cc) dieselmotor, in alle gevallen gekoppeld aan een handmatige 5-versnellingsbak. Hij is net wat langer dan 5 meter.

Het exemplaar op de foto’s is verkocht door Kleyn Vans, registratiejaar 2021. Deze staat klaar om richting de klant in Afrika te gaan. In de EU is hij helaas niet op kenteken te krijgen, maar voor toepassingen waar geen kenteken nodig is (zoals op eigen terrein) is hij natuurlijk erg leuk. There is more where this came from, mocht je belang bij dit model hebben, doe me even een berichtje en ik koppel je aan een Kleyn Vans collega.

Dit is géén gesponsorde post, maar een artikel wat ik op eigen initiatief heb gemaakt omdat ik het zo’n leuk voertuig vind. Maar het is wel zo eerlijk er bij te vermelden dat ik bij de Kleyn Group op de loonlijst sta.

Alex Miedema

View Comments

    • En direct een mooi excuus er even een (piep)klein stukje in te rijden voor die foto's ;-)

  • Even een paar groene platen, mooi ritje mee maken voor een uitgebreide reportage en fotoshoot. Staat niet in de arbeidsvoorwaarden? Mooie pickup.

Recent Posts

Vissers Veluwse foto-archief: truckerbal en potje pullen

Erwin Visser: "Deze week was de week van hemelvaart. Na maandag al vrij geweest te zijn geweest zijn mijn collega…

2 uur ago

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

9 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

2 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

3 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

4 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

5 dagen ago