Blitz Traka: kitcar op Range Rover basis – Jan Clevering en Anne de Boer

In het Verenigd Koninkrijk is er een goede markt voor kitcars, waardoor er vele merken en merkjes zijn. Sommige, zoals Caterham, werden fabrikanten van complete auto’s, andere wisten niet verder dan het prototypestadium te komen. De firma Blitz Midlands, dat ondertussen Blitzworld heet, bood de Traka zo tussen 2002 en 2008 aan. Het gaat om een op de klassieke Land Rover Range Rover gebaseerde kitcar die gemaakt werd als een soort offroad buggy was voor vier personen. Dat was het grote verschil met de Blitz 4×4, die op Suzuki SJ-basis werd gebouwd. Waarschijnlijk bouwde Blitz de voertuigen niet zelf, maar kocht deze van de firma NCF Motors. De hier afgebeelde Traka is waarschijnlijk uniek in Nederland en werd abusievelijk als Traka Blitz geregistreerd.

Foto: Anne de Boer
Tekst: Jan Clevering

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *