Truckpulling Montfoort 2021 – Erwin Visser


Tekst en foto’s Erwin Visser.

Daar was hij weer. Na een lange tijd rust wegens van alles en nog wat. Net als de Truckpulling afgelopen bijna 2 jaar. Maar de afgelopen 2 weken begon het wat in de sociaals te rommelen. Montfoort normaal een 2-daags evenement Vrijdag de VTN Trucks en Zaterdag de Ntto dag.

Maar wegens het veranderen van de regels is dit dit jaar een eendaags evenement geworden met max 750 bezoekers.
Ik was in eerste instantie toch in twijfel om te gaan. Entree lag het niet aan. Maar kan ik bij de teams komen in parc ferme en kan ik langs de baan komen. Tot vrijdag hiervan af gezien om die redenen. Vrijdags ga ik altijd uit werk bij een maatje een sapje doen.

En pratend werd de Bad Bull geladen. Verder ook niet nagevraagd of er plaats was om mee te kunnen aangezien die de vorige wedstrijd ook de hut al vol hadden zitten en ik er al vanuit gegaan was dat er geen plaats was. Dus toen in Scherpenzeel geholpen met wat dingen en daarna lekker de vuurkorf aangestoken om onder het genot van een biertje verder te gaan waar we gebleven waren.

Later op de avond kreeg ik een appje via de Smoking Griffin app, aangezien ik daar in de club van 100 zit krijg je alle info zo die avond dus ook, dat ze nog een kaart over hadden. Ik meteen maar gereageerd dat ik interesse had. En zo geschiede het dat ik Zaterdag in Montfoort was. Ik was binnen en via de goede kant, De deelnemers kant. Na dat we wat klasse gezien hadden kwamen er meerdere teams onze kant op Bad Bull ook. En de vraag was heb je je Camera bij je? En dat was ja had alleen een bandje niet en kon daardoor nog niet langs de baan komen. Maar die hadden hun over en zo kon ik dus de camera even uit de auto halen en langs de baan komen.

De vraag ja maar dat kun jij toch altijd wel? Maar dat is nee! Bij de VTN ben ik een geregistreerd functionaris. Heb daar ook een pas voor en bij die wedstrijden kan ik gewoon naar binnen en langs de baan komen tevens met een hesje. Bij de Ntto is het net wat anders.

Meestal is het wel via de organisatie te regelen en anders via de teams zoals zaterdag. Maar ze zoeken daar ook functionarissen dus wie weet. En meestal Scheidde ik de vtn en ntto wedstrijden in bij de vtn bij langs de baan staan en bij de ntto kijken aangezien daar veel meer klasse zijn. Zoals de 3.6 en 4,5 supersport wat echt mooie klassen zijn.

Maar goed ik stond weer langs de baan. Veel mensen gesproken ook veel niet. Niet zo gek na bijna 2 jaar zonder je favoriete sport.

Terugkijken op een mooie dag. En dat er hopelijk weer meer mogen volgen. Maar het seizoen is al bijna over dus hopen dat het volgend jaar beter gaat worden want dit was toch wel even heel erg lekker weer!!.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *