Een Toyota Caldina GT-T in Nederland!


Augustus 2021 gespot in Den Oever, deze Toyota Caldina GT-T uit 2000. In januari 2019 is hij op Nederlands kenteken en in bezit van de huidige eigenaar gekomen. De auto is uitgerust met een 1998 cc viercilinder benzinemotor met een maximum vermogen van 190 kW (259 pk!).

Er waren van 1992 tot en met 2007 drie generaties Caldina. Het exemplaar in Den Oever is van de tweede generatie (T210), die van september 1997 tot en met september 2002 in productie was. De GT-T was (uiteraard) het topmodel van de reeks.

De Toyota Caldina werd nieuw alleen in Japan verkocht. De T210 was in principe de stationwagon-uitvoering van de Avensis, maar standaard met vierwielaandrijving uitgerust. Hiermee werd het een heel populair model voor de grijze export, met name naar landen waar men links rijdt.


Heel eerlijk: ik had tot ik hem tegen kwam nog nooit van dit model gehoord. Maar wat een gaaf ding!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *