Vakantie 2021 dag 2: Sinsheim (D) – Dornbirn (A)

Na een met dank aan een luidruchtige Amerikaan in de kamer naast me word ik op zaterdag 18 september 2021 na een veel te korte nacht wakker in Hotel Bär in Sinsheim. Toch de wekker redelijk vroeg, want ik wil direct bij opening bij Technik Museum Sinsheim zijn. Dat was geen slecht idee, toen ik uit hal 2 kwam, die ik helemaal voor mezelf had, stond er een gigantische rij voor de kassa om er in te komen. De vaste lezers zullen zich afvragen, alweeeeer Sinsheim? JA! Dit keer voor de Red Bull tijdelijke expositie, daarover later in een eigen blog meer. Maar er waren ook weer nieuwe voertuigen, plus enkele voertuigen die voorheen ingebouwd waren, mooi neer gezet. Vervolgens ging het richting Harm Adams (Ditzj) om zijn prijs van de quiz af te geven. Door de lange dag en korte nacht er voor helaas niet zo veel tijd met Harm en Alexandra door kunnen brengen als ik zou willen, de koek was bijna op, ik wilde mijn energie sparen om nog in het hotel in het Oostenrijkse Dornbirn te komen, waar ik na eerst een paar uren weken in bad dit stukje typ (wat vervolgens pas weken later online komt natuurlijk, maar nu weet ik wat ik gedaan heb).

De poortwachter van Technik Museum Sinsheim was altijd een tank, deze is nu vervangen door een locomotief. Als iemand die tegen geweld is kan ik dat natuurlijk alleen maar toejuichen.

De verplichte foto.


Van de Duitse regering mag je er niet in als je niet je covid-zaken voor elkaar hebt. Door ter plekke sneltesten aan te bieden komen buitenlandse gasten die zich niet goed voorbereid hebben toch niet voor niks naar het museum.

Nürburgring <3
Eén van mijn doelen deze vakantie is een ‘krokodil’ van Lego te kopen. Hier alvast het origineel

Op de nieuwe hal staat een soort duikplank, geschikt om foto’s van voertuigen op de weg er onderdoor te maken.


Deze had ik ook nog niet eerder zien hangen.

De Rhein-Neckar-Arena heeft ineens de naam gekregen van de opvolger van Suez (wat de opvolger van Sita is wat de opvolger van onder andere BFI is)


Zoals gezegd krijgt het Red Bull gebeuren een eigen blog.


Porsche Jagdwagen.

Mercedes-Benz G4, ooit eigendom van een bijzonder nare man met snor.

Maurer.

Maybach zaag.

Binnen de LGB modelspoorbaan, niet op de correcte schaal, wel erg gaaf.

Chevrolet 3100.

Super Monster.

Hummer H2.

Cadillac XLR.

Horch.

SdKFZ-7.

Dodge WC-62.

Opel Blitz met houtgasgenerator.

SdKFZ-7.

SdKFZ-11.

Hansa.

Uit de hoogte doen met een Fabia.

MAN 635.

Amphicar.

Irizar i6s.

Nissan Navara.

Weer onderweg!

Honda Civic CRX.

Voor de liefhebbers van memes: hier moet je even het plaatje van de twee spidermans die naar elkaar wijzen bij bedenken.

Tanken in Empfingen.

DAF XF.

VW Taro.

MAN TGA.

Onverwachte locomotief.

Pfullendorf moeten jullie even zonder onderschriften doen, ik ben moe en wil op bed, het moet nog wel een béétje op vakantie lijken.


Onverwachte ontmoeting met een American LaFrance in Denkingen. Heerlijk geluid kwam er uit de gigantische motor bij het wegrijden! Let vooral ook op het nooit falende systeem om richting aan te geven.

Scania R520 van Bähr.

Mercedes-Benz Ecoliner in Zußdorf.

MB Trac.

VW T2.

Nog een RMO, mooie nieuwe MAN TGS in dit geval.

Zeppelin! Dan weet je dat je vlak bij Frederikshaven moet zijn.

Bij een chagrijnige mevrouw niet ver buiten Lindau Autobahnvignetten voor Oostenrijk en Zwitserland gekocht.

Land drie, grens twee: Oostenrijk.

Berg!

Altijd mooi spul van Eberle. Hopelijk heb ik nog energie om in Liechtenstein te kijken morgen…

Dornbirn, bij mijn hotel op de stoep.

Bus!


Hotel Krone.

Berg!

Geweldig dit. Alleen zag ik pas terug in het hotel op de foto die hoed. Die had ik willen ruilen voor een gift!

Circus Berlin heeft overwinterd in Dornbirn, maar treed er nu ook op. Aan de zeer vriendelijke mevrouw van het circus heb ik beloofd hun voertuigen een eigen artikel te geven, dus ik houd het in deze blog bij één foto hier van.

Ik dacht eerst dat dit een bord voor overstekende Schnitzels was. Ik had echt honger hier… Oostenrijkse verkeersborden zijn het mooist trouwens, met hun hoeden en sjaals.

MAN TGA.

Mitsubishi L300.

Reform Muli.

Eindelijk eten!

Nomnomnom. Veel lekkerder dan pretentieuze vrijsterrenzooi, gewoon reepjes aardappel en restafval frituren.

Bus!

Als je geen Steyr (Met één e! Onthoud dat goed, oudere lezers!) op de foto hebt gezet, ben je dan wel echt in Oostenrijk geweest?


Het uitzicht uit mijn hotelkamer. Geen berg, wel gaaf. Welterusten! Morgen staat Zwitserland op het programma.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *