Buxo: een jong truckmerk uit Spanje

Buxo onbekend/overig
Onlangs was ik in Emmeloord, natuurlijk moest ik ook even bij Geesink kijken of er wat leuks achter de hekken stond. Ik werd net teleurgesteld, ik zag iets heel bijzonders! Ik herkende de cabine wel, maar kon er de vinger niet op leggen wat het nu precies is. Navraag bij Rudolf Dieben van GeesinkNorba gaf resultaat! “Dit is een Buxo. Deze is uitgerust met een GeesinkNorba opbouw, een type Norba N4 speciaal smalspoor 200cm voor de smalle Spaanse binnensteden.” Daarnaast stuurde Rudolf ook nog wat betere foto’s (ik was er in het weekend dus het bleef helaas bij door het hek loeren), die je hier onder kunt vinden.

Nadat IPV failliet ging, werd in 2017 te Pontenova een nieuw bedrijf opgericht. Het wist dankzij een afvalverwerker een belangrijke klant te winnen. Sindsdien bouwt het relatief compacte trucks met Mercedes-Benz- en Iveco-motoren. (bron dauto.nl)


IPV onbekend/overig
De laatste afbeelding is van een IPV, door Ed de Jong in Barcelona vastgelegd.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *