Digitaal Museum: Iveco-Ford Cargo

Iveco-Ford Cargo
In 1986 verkocht Ford haar Britse trucktak, die op dat moment alleen nog de Ford Cargo bouwde, aan Iveco. Eerst werd die nog gewoon als Ford Cargo verkocht, later kwam er een Iveco logo bij op de grille.
Iveco-Ford Cargo
Toen Iveco met de EuroCargo kwam, had ze daarbij veel aan het ontwikkelwerk van Ford. De naam EuroCargo komt dan ook niet uit de lucht vallen, dat is natuurlijk een verwijzing naar het beroemde Ford model. In Engeland zelf werd de eerste generatie EuroCargo niet alleen als Iveco verkocht, maar ook nog door de voormalige Ford-dealers, nog steeds onder de naam Iveco-Ford Cargo. Zelfs toen al hadden de Britten het niet zo op ‘Euro’…. De volgende generaties Eurocargo zijn officieel niet meer met Ford-logo leverbaar geweest, dat heeft enkele die-hard Ford-fans natuurlijk niet belet dat zelf alsnog te doen.
Iveco-Ford Cargo
Meer over de vele andere uitvoeringen van de Ford Cargo kun je hier lezen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *