Trucks in Chernobyl door de lens van Rudolf Dieben

Dat er in Chernobyl in 1986 iets bijzonder onprettigs gebeurde hoef ik jullie niet te vertellen. Door de populaire Netflix-serie over dit gebeuren is het toerisme de laatste tijd flink toegenomen, maar foto’s van de voertuigen aldaar zie je alsnog maar weinig. Daar brengt Rudolf Dieben nu verandering in!

Rudolf: “Er was een soort klein openlucht museum waar de gebruikte auto/trucks stonden, wel in slechte staat, en niet overal was de informatie voorhanden helaas. Tevens vind je overal onderdelen en resten van gesloopte trucks en treinwagons. Je moet begrijpen dat na de val van “het Sovjet Rijk ” rond 2000, en geen controle meer was. Het gebied was makkelijk te bezoeken en veel corruptie. De koper/staal/onderdelen dieven hadden jaren vrij spel in de grote gebied rond de oude kerncentrale. De Gele grijper die je ziet, is de bekende grijper waar radioactief puin mee weggehaald is. Wanneer je de Geigermeter erbij houd, slaat deze ook helemaal uit.”

One Response

  1. Alrik Koolsbergen 6 augustus 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *