TemG TF-0601 ambulift gespot door Jan van Wees


‘Opa’ Jan van Wees stuurde me weer een aantal mooie foto’s, gevonden op een oude harde schijf. Deze heeft Jan ergens rond 2012 bij een spuiterij gemaakt. Het blijkt hier om een TemG TF-0601 ambulift voor gebruik op vliegvelden te gaan.

De Ambulift heeft en capaciteit voor zeven gewonde passagiers (in een rolstoel), of twee brancards plus één verzorger. Het bestuurderscompartiment schaart samen met het ‘laadruim’ omhoog: dit is veiliger en zorgt er voor dat hij door één persoon bediend kan worden. Het chassis stamt van Nissan, het zal dan ook geen verrassing zijn dat de aandrijving ook door een Nissan dieselmotor gebeurt. Het eigen gewicht is 10,5 metrische ton, hij is 7,15 meter lang en 2,7 meter breed. Ingeklapt is hij 3,8 meter hoog, de vloer is op zijn laagst 1,4 meter hoog, helemaal omhoog staat hij op 5,8 meter hoogte.

One Response

  1. Jan Clevering 10 januari 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *