De blog is jarig: tien kaarsjes uitgeblazen

Hoera, de blog bestaat 10 jaar! De eerste blogpost is op papier weliswaar op 20 december 2011 gepubliceerd, maar in de werkelijkheid was dat de 21e, in die eerste versie had ik nog ruzie met de tijdzone. Overigens staat de tijd de helft van het jaar nog steeds niet goed op de blog: ik vind zomertijd overbodig en onzin, daarom weiger ik daar aan mee te doen.

Dit tienjarig bestaan ga ik niet groots vieren, dat heb ik immers op 13 mei al met de jubileumquiz gedaan, toen de 10.000e blogpost gepubliceerd werd. Julie zijn vast verheugd te lezen dat op één iemand na (sorry Silke!) iedereen zijn prijzen inmiddels in huis heeft, meestal persoonlijk overhandigd. (En ik bedacht me op de 19e pas dat deze datum er aan komt, momenteel zijn we erg druk met rallytrucks.nl ook)

Tijd voor wat statistieken? Dit is artikel nummer 10.417. Dat zijn dus 1.042 posts per jaar, oftewel 2,85 per dag! Dat is een gemiddelde waar ik tegenwoordig niet vaak meer overheen ga. De focus probeer ik nu meer op kwaliteit te leggen en minder op maar zo veel mogelijk publiceren. Iets wat lijkt te werken, dit jaar komen de bezoekersaantallen aardig dicht in de buurt van de 2 miljoen views. En, belangrijkste van alles: ik heb er na tien jaar nog steeds veel plezier in!

In tien jaar kan er veel veranderen. Toen ik de blog startte was ik een werkloze heftruckchauffeur, de beide beroepen die ik nu heb, bedrijfswagenjournalist en social media marketeer, had ik zonder deze blog niet gehad. December 2011 had ik de vrouw waar ik nu mee getrouwd ben nog niet eens ontmoet. Maar in die jaren zijn er ook veel mensen weggevallen. Enkele vaste gastbloggers uit het verleden zijn overleden, net als mijn trouwste lezer, mijn vader.

Nog elke dag leer ik bij en probeer ik deze site (en de andere sites waar ik me mee mag bemoeien) beter en interessanter te maken. En er voor te zorgen dat ze de huur kunnen betalen, het is inmiddels natuurlijk mijn werk, iets wat nog een stuk moeilijker is dan interessante artikelen maken.

Ik wil graag afsluiten met bedankjes.
Alle vaste en losse gastbloggers: bedankt! Zonder jullie zou deze site een stuk minder afwisselend zijn en zou ik veel minder kunnen publiceren.
Alle lezers: bedankt! Zonder jullie zou ik nog steeds bloggen, maar het geeft veel voldoening om te zien als een artikel gewaardeerd wordt.
Hanna en mijn ouders: bedankt! Zonder jullie onvoorwaardelijke steun was de blog er al lang niet meer geweest, en ik zelf waarschijnlijk ook niet.
Tinus, Robert, Matthijs, Raymond, Martijn, Leendert, Harm en Walter, bedankt: zonder jullie ondersteuning op praktisch vlak was alles heel anders gelopen.
Sponsoren, bedankt! Ik weet dat ik vaak onmogelijk ben om mee (samen) te werken, maar door jullie kunnen de lezers gratis van de site genieten.
Iep, bedankt! Was best een goed advies om te gaan bloggen. Ik blogde al over religie en muziek, maar door jou ben ik me op de blog op bedrijfswagens gaan richten.
Iedereen die zei dat ik zou falen: bedankt! Een betere motivatie is er niet, mijn niet falen is een mooie middelvinger.
Iedereen die hier boven niet genoemd is en vind dat ‘ie in dit lijstje zou moeten staan, bedankt! Ik vergeet vaak mensen te noemen, maar als je vind dat je hier tussen hoort heb je dat ongetwijfeld verdiend. Het ligt aan mijn warhoofderigheid, niet aan jou.

Op naar de toekomst, op naar blog nummer 10.418!

4 Comments

  1. Lucas Ensing 21 december 2021 Reply
    • Alex Miedema 22 december 2021 Reply
  2. Derek Dijkstra 22 december 2021 Reply
    • Alex Miedema 22 december 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *